Projekt AI dětem

V rámci EDUKLUBu se vás snažíme seznamovat s novými trendy ve vzdělávání a využitím ICT ve výuce. Proto nemůžeme opominout oblast, která je nyní široce diskutována odborníky i laiky a tou je využití umělé inteligence. V tomto příspěvku nechceme představovat vlastní rady, ale upozornit na někoho, kdo se tomuto tématu věnuje a z našeho pohledu to dělá velmi dobře. Je jím projekt AI dětem.

Pokud se chcete o umělé inteligenci a jejím možném využit ve výuce dozvědět více, určitě doporučujeme na těchto stránkách začít. Naleznete zde nejen celou řadu materiálů, které můžete ve své práci využít, ale i odkazy na další stránky, blogy i setkání, která jsou tématu využití AI ve vzdělávání věnovány.

Materiály, které v rámci projektu vznikly, nyní využívá již více než 350 škol v České republice.
Jednou z posledních aktivit, kterou na stránkách nalezneme, je publikace Průvodce ChatGPT od Andrewa Herfa, ve které jsou představeny konkrétní příklady a strategie využití AI chatbota ve vzdělávání.

Přesto, že se jedná o velmi stručnou publikaci (má pouhých 10 stran), jedná se o velmi užitečnou pomůcku, která může pomoci se v tématu zorientovat a nedívat se na AI boty jako nepřítele, ale jako nástroje a pomocníky, které je možné ve výuce efektivně používat.

Sdílet na Facebook
Sdílet na Twitter

Vybrali jsme pro Vás

Související

Přejít nahoru