Codey Rockey v Informatice na prvním stupni

Codey Rockey je menší programovatelná hračka, která se relativně svými vlastnostmi hodí do výuky Informatiky na prvním stupni základní školy. Pro žáky není obtížná manipulace s ním a složení trvá jen pár chvil. Vlastně dá dohromady hlavičku a tělíčko. Robotická hračka má všechny základní funkce, které byste od ní asi očekávaly:

  • umí vydávat zvuky,
  • relativně rychle a přesně se pohybuje,
  • na displej se také dobře pracuje s grafikou
  • obsahuje senzor vzdáleností, gyroskop, a mnoho dalšího
  • práce s tlačítky

využit obrázek z webové stránky: https://cdn.myshoptet.com/usr/www.hwkitchen.cz/user/documents/upload/makeblock/codey-rocky-programovatelny-vyukovy-robot-pro-deti/codey-rocky-programovatelny-vyukovy-robot-pro-deti-uzivatelske-rozhrani.png

Právě pro své mnohostranné využití, relativně dostupnou cenu a programovatelné prostředí v českém jazyce (mblock), které je k dispozici jako aplikace do mobilního telefonu a tabletu, klasická aplikace i online aplikace, se dá velmi snadno využít i na prvním stupni základní školy. Jedná se o jednoduché blokové prostředí velice podobné Scratch, jenom na vás na scéně nečeká kočka (kocour – logo Scratch), ale panda. To je ale každopádně zcela bezpředmětné, protože si samozřejmě žáci připojí ke své aplikaci robotickou hračku Codey Rockey a není žádná scéna potřeba, vše se rovnou testuje v samotné hračce.

A jaké aktivity se nabízejí? Tak nikoho jistě nepřekvapí, že pro skupinovou práci žáků by mohl být velmi zajímavé roztančit roboty společně, třeba i trochu synchronizovaně. Tím, že robot umí relativně dobře přehrávat tóny, včetně délky, tak je možné vytvářet s žáky písničky. Další senzory nám třeba umožňují třeba pohybovat se v bludišti nebo částečně pracovat s animací na displeji.

Sdílet na Facebook
Sdílet na Twitter

Vybrali jsme pro Vás

Související

Přejít nahoru