Scratch není jen pro informatiku

Nedávnou jsme na tomto portále představovali blokové grafické programovatelné prostředí Scratch, jako nástroj pro přechod k textově propedeutickým programovacím jazykům. Scratch však nenachází své uplatnění jen v hodinách Informatiky. Dnes jsme na sociálních sítích našli několik skvělých aplikací, které vytvořila dvanáctilétá žákyně ZŠ Březová Nia S. Požádali jsme o svolení sdílet a nyní si vám pár jejích projektů dovolujeme představit:

Co jsou bakterie?

Kompletně ve Scratchi vytvořená aplikace představuje základní poznatky o bakteriích. Autorku, žákyni základní školy aplikace Scratch zaujala natolik, že se v ní rozhodla vytvářet vlastní prezentace poznatků z jiných předmětů. Nezůstala u jediné prezentace, ale v rámci biologie udělala další, věnující se Rostliným buňkám či buňkám živočišným.

Desetinná čísla

Prezentace vytvořené v programu Scratch lze využívat ve všech předmětech, vybrali jsme si ještě ukázku z matematiky, ve které Scratch vysvětluje desetinná čísla. Jako Wakaluky14 publikuje řadu dalších projektů. Pokud Vás představené projekty zaujaly, můžete navštívit její profil, případně motivovat své žáky, aby něco takového také zkusili. A případně jí můžete nechat také vzkaz jako povzbuzení do další práce.

Sdílet na Facebook
Sdílet na Twitter

Vybrali jsme pro Vás

Související

Přejít nahoru