Moderátor: Karolina_Duschinska

Uživatelský avatar
od dvorak_pavel
#171
Dobrý den, pročítal jsem si tady vlákno od kolegy s problémy rodělením dětí do skupin a napadla mne trochu jiná otázka. Jak mohu prosím použít skupinovou výuku v online výuce?
#179
Dobrý den,

v MS Teams mám zkušenost s vytvářením tzv. "kanálů". Vyučující si v každém teamu může vytvořit několik "kanálů" - rozumějte "skupin", které pojmenuje dle svého uvážení (příp. dle uvážení žáků/studentů). Žáci/studenti jsou od vyučujícího předem do těchto "kanálů" přiřazeni. Po přechodu žáků/studentů z "obecného" prostředí, kde byl např. zahájen videohovor s celou třídou, do "kanálů", mohou žáci/studenti pracovat po menších skupinkách. Výhodou je, že vyučující se může do všech "kanálů" připojit a kontrolovat tak např. probíhající diskusi ve skupině.

S pozdravem,
Linda Brůnová
#183
Jen mi v MS Teams nevyhovuje, že si žáci/studenti musí cestu do tzv. kanálů najít sami. Máte prosím nějaký tip na to, aby pro ně rozdělení do tzv. kanálů bylo uživatelsky příjemnější/snazší? Neexistuje např. nějaká možnost, jak bych já jako učitel mohla žáky do daného "kanálu" přesunout? Myslím, že tato možnost je v jiných on-line prostředích, ve kterých může být výuka realizována. Děkuji za odpověď, Linda Brůnová
#238
Dibrý den, aktuálně se management skupin v MS Teams vyvinul a je již uživatelsky přívětivý. Stačí kliknout na příslušnou volbu, nastavit skupiny a vše "spustit".